Categorii

FISA DE ANUNTARE A SOSIRII SI PLECARII TURISTILOR

FISA DE ANUNTARE A SOSIRII SI PLECARII TURISTILOR

,,Fotografiile au caracter informativ.
Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.
Pretul si specificatiile tehnice nu constituie obligatie
contractuala si pot fi schimbate fara o notificare in prealabil.
Echipa TOSHA'S face toate eforturile pentru a elimina orice erori''

Producător: TOSHAS
Cod produs: TSH
Disponibilitate: 6582
Preţ: 9,00Lei
Fără TVA: 7,50Lei
Cant:  
   - SAU -   

50 SETURI, hartie autocopiativa 2 ex,INSERIAT,tiparit si monitorizat de RA MONITORUL OFICIAL SA

Agenţii economici care deţin sau administrează structuri de primire turistice (hoteluri, cabane, vile, campinguri, sate de vacanţă) au obligaţia legală să asigure înscrierea tuturor turiştilor pe formularul „Fişă de anunţare a sosirii şi plecării“ pus la dispoziţie numai de Monitorul Oficial RA, conform H.G. nr. 237/2001, publicată în M. Of. nr. 92/22.02.2001. Elementele de securitate îl deosebesc de formularele neconforme, care se găsesc uneori în reţelele de unităţi turistice. Obligaţia de a utiliza acest formular revine deţinătorilor şi administratorilor structurilor de primire turistice, iar organele de poliţie sunt cele care controlează legalitatea acestei activităţi. Unităţile turistice pot solicita fişe personalizate, cu condiţia ca formularul să cuprindă toate informaţiile din macheta tipizată.

 

ANEXA 1
NORME
cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor în structuri de primire turistice


ART. 1


(1) Cazarea turistilor se face la orice ora din zi si din noapte, în ordinea sosirii si în limita locurilor disponibile, tinându-se seama cu prioritate de obligatiile asumate anterior pe baza de contracte si rezervari confirmate, cu informarea anticipata asupra tarifului pentru o zi aferenta spatiului închiriat.
(2) Cazarea se face fara nici o discriminare cu privire la cetatenie, nationalitate, domiciliu, convingeri politice sau religioase.
(3) Administratiile structurilor de primire turistice: hoteluri, moteluri, cabane, sate de vacan ta , bungalouri, pensiuni turistice si agroturistice si alte unit ati cu functie de cazare turistic a au obligatia sa asigure în incinta unitatilor ordinea, linistea publica si bunele moravuri, precum si securitatea turistilor si a bunurilor ce le apartin.

ART. 2

(1) Administratorii structurilor de primire turistice sunt obligati sa asigure înscrierea tuturor turistilor în evidentele operative, la sosirea acestora, si completarea formularului "Fisa de anuntare a sosirii si plecarii".
(2) Pensiunile turistice si agroturistice sunt exceptate de la completarea acestui formular, urmând s a se utilizeze cartile de imobil.
(3) Fisele de anuntare a sosirii si plecarii sunt formulare înseriate si înlocuiesc cartile de imobil. Datele pe care le contine fiecare fisa sunt cele prevazute în anexa care face parte integranta din prezentele norme.
(4) Completarea fiselor se face de catre fiecare turist în momentul sosirii, pe baza actelor de identitate, care pentru cetatenii români sunt: buletinul/cartea de identitate si pasaportul, carnetul de marinar sau licenta de zbor; pentru cetatenii straini sunt: pasaportul, carnetul de identitate, legitimatia provizorie, permisul de mic trafic, carnetul de marinar sau licenta de zbor, iar pentru militarii în termen si elevii institutiilor militare de învatamânt sunt: buletinul/cartea de identitate sau, dup a caz, documentele de identitate militare (carnetul de serviciu sau legitimatia).
(5) Este interzisa cazarea oricarei persoane care nu poseda act de identitate.
(6) Fisele de anuntare a sosirii si plecarii, completate si semnate de turistii cazati, se preiau, împreuna cu actele de identitate, de catre receptioneri, care sunt obligati sa confrunte datele din fise cu cele din actul de identitate, sa semneze fisele pentru confirmarea completarii corecte a acestora si sa restituie imediat actele de identitate turistilor.
(7) Raspunderea pentru completarea corect a a fiselor de anuntare a sosirii si plecarii revine receptionerilor.
(8) Fisele de anuntare a sosirii si plecarii se întocmesc în doua exemplare, iar pentru evitarea utilizarii indigoului, acestea sunt realizate din hârtie chimizata .
(9) Originalele fiselor de anuntare a sosirii s plecarii, grupate în ordine alfabetic a, se pun zilnic la dispozitie organelor de politie.
(10) Copiile de pe fisele de anuntare a sosirii si plecarii, grupate în acelasi mod ca si originalele, ramân la structurile de primire turistice, cu termen de arhivare 5 ani.
(11) Obligatia de a procura aceste formulare revine detinatorilor si administratorilor structurilor de primire turistice.
(12) Tiparirea se face contra cost, prin Regia Autonom a "Monitorul Oficial", la tarife diferentiate în functie de categoria de clasificare a structurii de primire turistice.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:SC TOSHA'S 2003 SRL © 2019
CUI: R015882621, Reg. Com.: J13/J3179/2003
ANPC